Van Charlot Veenstra

Heerlijk geglaceerde rosbiefrolletje op een bedje van eiernoedels en een frisse salade. Wij kunnen dit gerecht het beste omschrijven als de ideale Oosterse zomermaaltijd. Eet smakelijk!

Vleeschwaar salade met rosbief rolletjes vleeswaren recept

Oosters genieten

Bereidingstijd

Bereiden: 30 minuten

Boodschappenlijst

Voor vier personen

  • 200 ml sojasaus
  • 3 el honing
  • 300 g eiermie
  • 150 g ongezouten cashewnoten
  • 1  mango
  • 1  komkommer
  • 1  kropsla
  • 1 bosje bospeen
  • 0.5 bosje koriander
  • 1 tl sesamolie
  • 80 g enoki paddenstoelen
  • 1 bosje bosui
  • 200 g rosbief in plakjes

Stappenplan

Sojastroop
Breng in een pan de soja en honing aan de kook. Kook de saus in circa 8 minuten tot de helft in. Laat het geheel zo’n  15 minuten afkoelen tot het een stevige stroperige massa is.

Noedels
Kook de eiermie volgens de bereidingswijze en koel de mie af met koud water.

Salade
Stap 1: 
Rooster de cashewnoten 3 minuten in een droge pan. Laat ze een beetje afkoelen, hak ze fijn en bestrooi met een beetje zout.
Stap 2: Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Stap 3: Halveer de komkommer in de lengte en snijd de komkommer in halve plakjes.
Stap 4: Verwijder de buitenste bladeren van de kropsla en pluk de bladeren van de kern.
Stap 5: Verwijder het groen van de van de bospenen. Schil de bospenen en snijd ze met een dunschiller in plakjes.
Stap 6: Snijd de koriander fijn.
Stap 7: Meng in een grote kom de cashewnoten, mango, komkommer, kropsla, bospenen, koriander en de sesamolie.

Rosbiefrolletjes
Stap 1: Snijd de enoki paddenstoelen van de kluit.
Stap 2: Snijd de bosuitjes in dezelfde grootte als de enoki paddenstoelen.
Stap 3: Leg de plakjes rosbief uit op een snijplank.
Stap 4: Verdeel de bosuitjes en de enoki paddenstoelen over de plakjes rosbief en rol op.
Stap 5: Bestrijk de rolletjes met sojastroop en bestrooi ze met wat versgemalen peper.

Serveren
Verdeel de noedels en de salade over de borden. Leg hier de rosbiefrolletjes op.  Lepel de resterend sojastroop over de borden.

Share this Post

About the Author

Charlot Veenstra