Van Charlot Veenstra

Vleeschwaar recept vleeswaren Francesca Kookt Rosbief carpaccio met balsamico bietjes

Heb jij zin in een salade met een stevige bite? Ga dan voor deze stoere bietensalade met carpaccio!

Vleeschwaar recept vleeswaren Francesca Kookt Rosbief carpaccio met balsamico bietjes

Stoere carpaccio bieten salade

Bereidingstijd

Boodschappenlijst

voor vier personen:

  • 500gr rode bieten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 takje tijm
  • 2el balsamicoazijn
  • 1el olijfolie
  • 2el mierikswortel
  • 125ml crème fraîche
  • scheutje witte wijnazijn
  • 12 plakken rosbief
  • rucola
  • zeezout
  • gemalen zwarte peper

Stappenplan

Stap 1: Boen de rode bieten schoon en snijd ze in vieren.
Stap 2: Plet de knoflookteentjes en doe deze samen met de bietjes en het takje tijm in een kleine pan. Schenk daar water bij totdat de bietjes net onder staan. Zorg ervoor dat de bietjes net in de pan passen zodat je er zo min mogelijk water bij hoeft te doen.
Stap 3: Breng de bietjes aan de kook en laat deze 30 minuten zachtjes pruttelen met de deksel net schuin op de pan. Haal daarna het deksel eraf en laat nog 10 minuten doorkoken zodat er zoveel mogelijk water verdampt.
Stap 4: Schenk de balsamicoazijn en olijfolie erbij en laat nog 10 minuten koken. Giet de bietjes af en laat afkoelen. Snijd ze daarna in grove stukken.
Stap 5: Maak een dressing van de mierikswortel, crème fraîche en witte wijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 6: Verdeel de rosbief over 4 bordjes. Verdeel daar royaal wat bietjes over en besprenkel dit met de dressing. Strooi er blaadjes rucola over en maal er wat zwarte peper over.

Share this Post

About the Author

Charlot Veenstra