De traditionele caprese salade in een nieuw fruitig jasje! Vleeschwaar fan Debora verving tomaat met perzik en voegde heerlijke ‘crispy’ serranoham aan de salade toe. Een verrukkelijk feestje op je bord!
Fruitige caprese salade
Bereidingstijd
Bereiden: 20 minuten
Boodschappenlijst
voor 2 personen
- 4 plakken serranoham
- 1 halve bol buffelmozzarella
- 1 zak rucola
- 6 blaadjes basilicum
- 1 sjalot
- Zout & peper
- Halve bol buffelmozzarella
- Balsamico crème
- Extra vergine olijfolie
- Peper en zout naar smaak
- Handjevol gemengde pitten (zonnebloempit, pompoenpit, pijnboompit)
Stappenplan
Stap 1: Halveer de perziken, haal de pit eruit en snijd ze in partjes. Snipper de sjalot, snij de de basilicum. Laat de mozzarella uitlekken en scheur vervolgens in kleine stukjes.
Stap 2: Rooster de pitten, bak de serranoham kort in de pan. Laat ze wat afkoelen en snij de serranoham in kleinere stukken. Meng al deze ingrediënten door de salade.
Stap 3: Voeg de olie toe, peper en zout en besprenkel met balsamico creme.
Stap 4: Serveer de salade caprese als bijgerecht naast een stukje vlees of geniet er met zijn tweeën van als maaltijdsalade met (of zonder) een stukje brood.
Tip! Neem ook eens een kijkje op Deborah’s blog: www.samenbourgondisch.com
Share this Post