Van Charlot Veenstra

Vleeschwaar-Kikkererwtensaladekoriander-24kitchen-1024x836-31

Met deze gezonde salade voldoe je niet alleen in één keer aan je quotem  van peulvruchten, hij is gewoon ook nog eens ontzettend lekker.

Vleeschwaar-Kikkererwtensaladekoriander-24kitchen-1024x836-31

Easy peasy

Bereidingstijd

tot 15 minuten

Boodschappenlijst

Voor 4 personen

  • 150 gram spekreepjes
  • 100 gram hazelnoten
  • 500 gram kikkererwten uit blik
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 bos koriander
  • 50 gram rucola
  • 1 rode paprika
  • 200 gram feta
  • Olijfolie extra vierge

Stappenplan

Stap 1: Bak de spekreepjes in een verwarmde koekenpan knapperig
Stap 2: Verwarm en koekenpan zonder vetstof
Stap 3: Rooster de hazelnoten goudbruin in circa 5 minuten. Houd de pan in beweging zodat ze gelijkmatig kleuren
Stap 4: Giet de gekookte kikkererwten af
Stap 5: Snipper de sjalot en hak de knoflook
Stap 6: Snijd de koriander en rucola fijn
Stap 7: Maak de paprika schoon en snijd in blokjes en giet de feta af
Stap 6: Meng alle ingrediënten met elkaar.
Stap 7: Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper en besprenkel met olijfolie.

Share this Post

About the Author

Charlot Veenstra