Van Charlot Veenstra

Vleeschwaar Recept Agus Hermawan Rosbiefsalade pittige citroenblad dressing

Rosbief met peper en zout is een klassieker, maar je brengt rosbief pas echt tot leven met een pittige sambal. Sambal oelek is voor de beginner. Als je wel wat gewend bent kun je ook een pittigere oliesambal gebruiken voor dit voorgerecht.

Vleeschwaar Recept Agus Hermawan Rosbiefsalade pittige citroenblad dressing

Spice it up

Bereidingstijd

30 minuten

Boodschappenlijst

Voor 4 personen

  • 2,5 ons dun gesneden rosbief

Voor de dressing

  • 1/5 teentje knoflook
  • 1 puntpaprika
  • 1 el tamarinde pasta
  • 2 el stemgember
  • 2 tl sambar oelek
  • 5 bladjes citroenblad (daun jeruk purut)

Voor de saus

  • 5 el mayonnaise
  • 2 el gembersiroop
  • ½ tl wasabi
  • 3 el kokosmelk

Voor de salade

  • ¼ komkommer, ontdaan van zaadlijsten en in kleine blokjes gesneden
  • ¼ mango of ananas, in kleine blokjes gesneden
  • 2 handjes frise sla, gewassen
  • 100 gr taugé
  • 20 gr rucola

Stappenplan

Stap 1: Maal alle ingrediënten voor de dressing in de keukenmachine of blender
Stap 2: Mix alle ingrediënten voor de saus door elkaar
Stap 3: Verdeel de rosbief over 4 borden
Stap 4: Meng alle groenten door elkaar en verdeel ze over de rosbief
Stap 5: Schenk de saus er luchtig overheen.

Share this Post

About the Author

Charlot Veenstra