Van Charlot Veenstra

Met slechts vijf simpele ingrediënten maak je in een handomdraai deze heerlijke romige pasta met ham. Ideaal  natuurlijk als je niet veel tijd hebt om te koken!

Vleeschwaar recept romige pasta met ham vleeswaren

Romige pasta met ham

Bereidingstijd

Bereiden: 15 minuten

Boodschappenlijst

voor 4 personen

  • Klein bekertje slagroom
  • Zout & peper
  • Fusilli pasta
  • 1 flinke ui fijngesneden
  • 1 teen knoflook fijngesneden
  • Boter (20 gr)
  • 140 ge tuinerwtjes (bonduelle dievries)
  • 150 gr achterham (gewone plakjes)

Stappenplan

Stap 1: Verhit de boter en bak de knoflook en ui.
Stap 2: Zet de erwtjes op het vuur en kook ze tot ze gaar zijn.
Stap 3: Doe hetzelfde voor de fusili.
Stap 4: 
Snijd ondertussen de ham in blokjes.
Stap 4: Voeg zodra de uien glazig zijn, de hamblokjes en de slagroom toe.
Stap 5: Blijf rustig roeren tot het mengsel zachtjes kookt.
Stap 6: Voeg nu de gekookte erwtjes toe en breng de saus op smaak met peper en zout.
Stap 7: Smullen maar!

Share this Post

About the Author

Charlot Veenstra