Van Charlot Veenstra

Lekker op de bank met een kommetje mosterdsoep met katenspek, dat is pas genieten geblazen! Ontdek hier hoe je deze heerlijke variant met katenspek en geitenkaas super makkelijk zelf maakt.

mosterdsoep-katenspek-smulweb-vleeschwaar-vleeswaar-vleeswaren

Makkelijke mosterdsoep

Bereidingstijd

Bereiden: 10-20 minuten

Boodschappenlijst

voor 4 personen

  • 100 gr katenspek
  • 2 dunne preien
  • 1 liter bouillon van 2 bouillon blokjes
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 1 dl Room Culinair
  • Allesbinder
  • Rode wijn
  • Zout en peper
  • 50 gr geraspte harde geitenkaas

Stappenplan

Stap 1: Snijd de spek in reepjes en de prei in ringen.
Stap 2: Was de prei.
Stap 3: Bak het spek uit in de boter en fruit de prei even mee.
Stap 4: Voeg de bouillon toe en breng alles aan de kook.
Stap 5: Meng de mosterd en de Room Culinair door elkaar en giet dit in de soep.
Stap 6: Laat de soep nog een paar minuten zachtjes koken.
Stap 7: De soep moet niet te dun zijn, bindt de soep daarom met allesbinder wat met wijn is aangemaakt tot hij de juiste dikte heeft.
Stap 8: Breng de soep op smaak met zout en peper en strooi er vlak voor het eten de geraspte geitenkaas op.

Share this Post

About the Author

Charlot Veenstra