Van Charlot Veenstra

Niets is zo lekker én gemakkelijk als een goede pasta. Zin om iets nieuws te proberen met vertrouwde ingrediënten? Probeer dan deze rigatoni pastaschotel met salami van OhMyFoodness. Extra cheesy.

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 350 gram Rigatoni
  • 200 gram plakjes salami
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper (optioneel)
  • 250 gr kastanjechampignons
  • 1,5 blik gezeefde tomaten (600 gr)
  • verse basilicum
  • geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 handvol geraspte mozzarella

Rigatoni pastaschotel met salami

Stappenplan:

  1. Kook de Rigatoni beetgaar
  2. Bak de salami in een grote pan tot het vet vrij komt en voeg dan de ui, knoflook en champognons toe. Hou je van een beetje pit? Doe er dan een rode peper bij.
  3. Schenk als de champignons zacht zijn de gezeefde tomaten toe en laat de saus zachtjes koken.
  4. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal in.
  5. Schep de gaargekookte pasta in de pan met de saus. Voeg de basilicum toe en schep het geheel goed om.
  6. Schep de pasta in de ovenschaal en strooi daar de geraspte Parmezaanse kaas en mozzarella overheen.
  7. Bak de pastaschotel 10 minuten.

Is de kaas mooi goudbruin? Dan is hij klaar om te serveren. Eetsmakelijk!

Bekijk hier de video voor dit recept van OhMyFoodness.