Van Charlot Veenstra

Vleeschwaar recept Alain Caron chef Pastrami grill aardappelpuree gekonfijte ui spruitjes zuurkool portsaus

Pastrami, zuurkool en een portsaus. Daar zeg je vast geen nee tegen. Ga op chique met dit lekkere recept van chef Alain Caron.

Vleeschwaar recept Alain Caron chef Pastrami grill aardappelpuree gekonfijte ui spruitjes zuurkool portsaus

Gezond feestje op je bord

Bereidingstijd

Bereiden: 30 minuten

Boodschappenlijst

voor 4 personen

  • 4 dikke plakken pastrami van circa 1/2 centimeter
  • 200 gram aardappels
  • 2 eetlepels boter
  • 100 gram zuurkool
  • 4 spruitjes
  • 1 deciliter port
  • 1 deciliter kalfsjus
  • 4 takjes platte peterselie
  • Zout & peper

Stappenplan

Stap 1: Schil de aardappel en kook ze gaar in gezouten water. Giet af en wrijf met een lepel door een zeef. Roer er een klontje boter door en breng op smaak met zout en peper.
Stap 2: Kook de zuurkool volgens de gebruiksaanwijzing op het pakje.
Stap 3: Kook de spruitjes bijtgaar en haal de blaadjes los.
Stap 4: Kook voor de saus de port en de kalfsjus tot de helft in en bind de saus door er klontje koude boter door te roeren.
Stap 5: Leg de plakken pastrami kort op een goed hete grill.
Stap 6: Maak de borden op door de aardappelpuree in bolletjes om het vlees te leggen en te versieren met de blaadjes van spruitjes en platte peterselie. Vul nog wat blaadjes van spruitjes met zuurkool.
Stap 7: Schenk de saus er goed heet omheen.

Share this Post

About the Author

Charlot Veenstra