Van Alain Caron

Vleeschwaar recept Alain Caron chef Pastrami grill aardappelpuree gekonfijte ui spruitjes zuurkool portsaus

Pastrami, zuurkool en een portsaus. Daar zeg je vast geen nee tegen. Ga op chique met dit lekkere recept van chef Alain Caron.

Vleeschwaar recept Alain Caron chef Pastrami grill aardappelpuree gekonfijte ui spruitjes zuurkool portsaus

Gezond feestje op je bord

Bereidingstijd

Bereiden: 30 minuten

Boodschappenlijst

voor 4 personen

  • 4 dikke plakken pastrami van circa 1/2 centimeter
  • 200 gram aardappels
  • 2 eetlepels boter
  • 100 gram zuurkool
  • 4 spruitjes
  • 1 deciliter port
  • 1 deciliter kalfsjus
  • 4 takjes platte peterselie
  • Zout & peper

Stappenplan

Stap 1: Schil de aardappel en kook ze gaar in gezouten water. Giet af en wrijf met een lepel door een zeef. Roer er een klontje boter door en breng op smaak met zout en peper.
Stap 2: Kook de zuurkool volgens de gebruiksaanwijzing op het pakje.
Stap 3: Kook de spruitjes bijtgaar en haal de blaadjes los.
Stap 4: Kook voor de saus de port en de kalfsjus tot de helft in en bind de saus door er klontje koude boter door te roeren.
Stap 5: Leg de plakken pastrami kort op een goed hete grill.
Stap 6: Maak de borden op door de aardappelpuree in bolletjes om het vlees te leggen en te versieren met de blaadjes van spruitjes en platte peterselie. Vul nog wat blaadjes van spruitjes met zuurkool.
Stap 7: Schenk de saus er goed heet omheen.

Share this Post

About the Author
Alain Caron

Alain Caron

pb-alain-caronCulinair fenomeen, bron van inspiratie, rasechte fijnproever en Franse cuisinier, Alain Caron is een gastronomische duizendpoot die de hele wereld over reist. Op Vleeschwaar geeft hij je opzienbare ideeën om vleeswaren te gebruiken op manieren waarvan je nog niet wist dat het mogelijk was.

Favorieten: “Bloedworst, lever, pastrami, gedroogde worsten en een mooie parmaham.”
Mmmm: “Neem een stuk paté, maak daar een salade van witlof bij met een dressing van kruiden als basilicum, bladpeterselie, dragon en bieslook. Serveer met vers boerenbrood en wat appelstroop.”
Hoe:
“Denk voorbij broodbeleg of standaard mosterd en augurkjes bij de vleeswaren. Je kunt vleeswaren grillen, stomen, bakken of verwerken in een saus. Er is zo veel meer mogelijk met al die verschillende smaken en texturen.”
Memoires:
“Ik ben opgegroeid in Parijs en daar worden vleeswaren niet gegeten zoals hier in Nederland. Fransen eten charcuterie bij de lunch of ’s avonds met rode wijn.”
Motto:
“Het leven is kort, geniet van elke seconde!”
Tip:
“Koop vleeswaren het liefst dagelijks vers voor een optimale smaakbeleving. Zelf maak ik bij voorkeur gebruik van de biologische variant. Varieer en probeer verschillende vleeswaren.”
Niet missen:
De table d’hote van Alain met vinoloog Gilles Faelens bij Waterfront in Amsterdam. Het ‘gelegenheidsrestaurant’ is een aantal keer per maand open voor speciale gezelschappen en groepen.