Van Charlot Veenstra

“Niets is zo bevredigend als het eten van pasta.” Een uitspraak van Antonio Carluccio, één van de grootmeesters van de Italiaanse keuken. Wij zijn het daar uiteraard mee eens. Helemaal als je een lekkere pasta maakt met pastrami of gekookte ham, net zoals Francesca van Francesca Kookt.

Vleeschwaar vleeswaren recept pasta met knolselderij en gekookte ham

Pasta à la Antonio Carluccio

Bereidingstijd

Bereiden: 30 minuten

Boodschappenlijst

Voor 4 personen

  • 1 knolselderij
  • 1 ui
  • 6 takjes bladpeterselie
  • 50 gram boter
  • 100 gram runder pastrami of gekookte ham
  • 100 mililiter melk
  • 400gr grote pasta (denk aan reuzen-penne, rigatoni)
  • Parmezaanse kaas
  • Gemalen zwarte peper
  • Zout

Stappenplan

Stap 1: Kook de pasta al dente in een pan met kokend water en zout.
Stap 2: Schil de knolselderij en snijd hem in kleine blokjes.
Stap 3:  Kook de blokjes in 10 minuten gaar met een snuf zout, giet daarna af.
Stap 4: Snipper de ui en snijd de pastrami of ham in dunne reepjes.
Stap 5: Verhit de boter in een grote pan waar straks alle ingredienten in passen en fruit hier zachtjes de ui in met een snuf zout voor 5 minuten.
Stap 6: Voeg daarna de pastrami of ham toe en verwarm dit mee met de ui. Zodra de knolselderij gaar is, schep je de blokjes bij de ui.
Stap 7: Stamp dit alles grof en schenk er 50ml melk bij. Verwarm dit en schenk eventueel nog extra melk erbij als je de saus nog niet romig genoeg vindt.
Stap 8: Schep de pasta erdoor, meng goed en laat het geheel rustig op temperatuur komen.
Stap 9: Serveer de pasta met gehakte bladpetersie, geraspte Parmezaanse kaas en een royale hoeveelheid gemalen zwarte peper.
Stap 10: Tast toe!

 

 

Share this Post

About the Author

Charlot Veenstra