Van Charlot Veenstra

Palingworst kennen we vooral als broodbeleg op ons bammetje. Onze chef Alain Caron weet er uiteraard weer een heus culinair hoogstandje van te maken. Lees hier het recept van dit heerlijke Palingworst gerecht!

Vleeschwaar-vleeswaren-recept-palingworst-gevuld-met-macedoine-van-groenten-Alain-Caron-7

Palingworst á la Alain Caron

Bereidingstijd

Bereiden: 20 minuten

Boodschappenlijst

Ingrediënten per persoon:

  • 2 plakken palingworst (door de slager iets dikker gesneden dan normaal)
  • 50 gr groentemix in blokjes gesneden
  • 5 gram boter
  • 1 zakje gemengde sla
  • Een paar takjes platte peterselie
  • ½ eetlepel balsamico
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout en peper uit de molen

 

 

 

 

 

 

 

Stappenplan

Stap 1: Stoof de mix van groenten zachtjes gaar in de boter, en breng op smaak met zout en peper.
Stap 2: Meng de balsamico met de olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
Stap 3: Leg een plak palingw0rst op een bordschep de groente erop en daarop weer een plak worst.
Stap 4: Garneer met sla en peterselie en sprenkel de vinaigrette eromheen.

Share this Post

About the Author

Charlot Veenstra