Van Vleeschwaar

Ben jij team hartig of team zoet op het gebied van pannenkoeken? In dit recept delen wij een combinatie van beide werelden. Een pannenkoek met spek zien we natuurlijk als hartig, maar met een scheutje honing, maple syrup of stroop kunnen ook zoetekauwen genieten deze overheerlijke ontbijtpannenkoeken!

De ontbijtpannenkoek wordt ook wel de American pancake genoemd. Lekkere fluffy pannenkoeken die je zo hoog mag stapelen als dat je zelf wilt. Ze zijn op het oog totaal anders dan de Nederlandse pannenkoeken, maar qua ingrediënten verschillen ze niet veel van elkaar. Het enige verschil en gelijk hét key-ingrediënt om ze fluffy te krijgen is bakpoeder.

Wat heb je nodig voor 10 ontbijtpannenkoeken met spek?
  • 150 gram bloem
  • 1 ei
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 200 milliliter melk
  • 25 gram gesmolten gezouten roomboter
  • 5 plakken ontbijtspek
  • Honing, stroop of maple syrup

Roer de bloem en de bakpoeder door elkaar in een kom. Voeg het ei toe en voeg vervolgens al roerend met een garde de melk beetje bij beetje toe. Smelt de gezouten roomboter in een pannetje en meng dit door het beslag. Zet een koekenpan op het vuur en laat hier wat bakboter in smelten. Verdeel vervolgens 4 lepels van het beslag over de pan. Één lepel is gelijk aan één pannenkoek. Je kunt de pannenkoeken omdraaien wanneer er belletjes in het beslag ontstaan. Bak ondertussen in een andere pan de plakken ontbijtspek. Per 2 pannenkoeken rekenen we op één plak ontbijtspek. Zodra je alle pannenkoeken gebakken hebt, maak je twee stapeltjes van vijf pannenkoeken en verdeel je de krokante spek tussen de stapels. Om de ontbijtpannenkoeken extra lekker te maken (én als je team zoet bent) verdeel je nog wat honing, stroop of maple syrup over de twee stapels. Klaar om te ontbijten!

Benieuwd naar nog meer lekkere recepten? Neem dan eens een kijkje op deze pagina of volg ons op Instagram of Facebook!