Van Vleeschwaar

Een prima ontbijtje na een avondje uit. Deze burger is een stevig begin van de dag en maakt een einde aan de kater! De burger met een gebakken eitje is ook lekker als lunch of diner (ook als je geen kater hebt). Eet smakelijk!

Bereidingstijd

20 minuten

Ingrediënten en benodigdheden

Ingrediënten voor 1 burger

  • 1 hamburger
  • 2 plakken ontbijtspek
  • 1 ei
  • 3 plakken kaas
  • 2 schijfjes tomaat
  • 3 schijfjes rode ui
  • 2 handjes slamelange
  • 1 burger broodje
  • 1 el mayonaise
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Snijd de ui en de tomaat in plakjes.
  2. Verhit een koekenpan en bak daarin het spek krokant.
  3. Haal het spek uit de pan en laat het even uitlekken op keukenpapier.
  4. Bak vervolgens de burger gaar aan beide zijden in de koekenpan.
  5. Leg na 10 minuten de plakjes kaas op de burger, zodat dit kan smelten.
  6. Haal de burger met kaas uit de pan en leg hem apart.
  7. Bak daarna het ei als spiegelei in de pan en bestrooi het met wat peper en zout naar smaak.
  8. Snijd het broodje open en smeer beide zijden in met mayonaise. Beleg de onderkant van het broodje met slamelange en daarboven op de schijfjes tomaat. Leg vervolgnes de burger met kaas erop. Leg dan de schijfjes rode ui, bacon, het gebakken eitje en de bovenkant van het broodje erop. Eet smakelijk!

Bekijk onze andere recepten voor nog veel meer inspiratie!