Van Vleeschwaar

Dit gerecht is perfect voor ontbijt, brunch of zelfs als lichte avondmaaltijd. Super simpel als je even niet meer weet wat je moet koken.

Bereidingstijd

75 minuten

Ingrediënten en benodigdheden (4 personen)

  • 1 kant-en-klare quiche- of taartbodem (of zelfgemaakt als je tijd hebt)
  • 150 gram achterham, in blokjes gesneden
  • 150 gram geraspte kaas (bijvoorbeeld Gruyère of cheddar)
  • 4 grote eieren
  • 250 ml room (of een mix van room en melk voor een lichtere versie)
  • 1 kleine ui, fijngesneden
  • 1 eetlepel boter
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: snufje nootmuskaat, gehakte verse peterselie of bieslook

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Rol de quichebodem uit en plaats deze in een quichevorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak de bodem 10 minuten voor in de voorverwarmde oven om hem wat steviger te maken.
  • Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngesneden ui toe en bak deze tot ze zacht en licht goudbruin zijn.
  • In een grote kom, klop de eieren en room (of room-melk mix) samen. Voeg zout, peper en eventueel nootmuskaat toe naar smaak.
  • Verspreid de ham en gebakken ui over de voorgebakken quichebodem. Strooi de geraspte kaas erover. Giet het eiermengsel over de ham, ui en kaas.
  • Bak de quiche 30-40 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de vulling stevig is en de bovenkant goudbruin.
  • Laat de quiche een paar minuten afkoelen voordat je hem aansnijdt. Garneer met verse peterselie of bieslook voor een extra frisse toets.

Eet smakelijk! Deze quiche kan worden geserveerd met een frisse groene salade voor een complete maaltijd.

Inspiratie nodig?
Zin in een quiche met ander vleeswaar? Maak ook eens de quiche met tomaat en chorizo.