Jummy! Deze dragonkip omwikkeld met ontbijtspek is om je vingers bij op te eten. Gecombineerd met de kruidige pastasalade is het een ware smaaksensatie op je bord en een feestje voor je smaakpapillen.
Heerlijke dragonkip met een kruidige pastasalade
Bereidingstijd
Bereiden: 45 minuten
Boodschappenlijst
voor 4 personen
- 2 kipfilets à 300 g
- 4 takjes dragon
- 16 plakjes ontbijtspek
- 300 g volkoren penne
- 1 bos radijs
- 3 el gedroogde tomaten op olie
- 1 groene paprika
- 2 el zwarte olijven met pit
- 0,5 bos basilicum
- 0,5 bos oregano
- 75 g Parmezaanse kaas
- 1 teentje knoflook
- 1 citroen
- 1 sinaasappel
- 1 bos bladpeterselie
- olijfolie extra vierge
Stappenplan
Dragonkip
Stap 1: Verwarm de oven voor op 170 °C.
Stap 2: Snijd de dragon in kleine stukjes.
Stap 3: Leg het ontbijtspek per vier plakjes dakpansgewijs op elkaar. Verdeel de dragonblaadjes erover en leg de kipfilets erop.
Stap 4: Bestrooi de kip met zout en versgemalen peper. Vouw de pakketjes dicht en zet ze vast met cocktailprikkers.
Stap 5: Verhit een scheutje olie in een pan en bak de kip pakketjes ongeveer 5 minuten. Draai ze daarna om en bak de kip nog 3 minuten op de andere kant.
Stap 6: Leg de kip tot slot in een ovenschaal en bak de pakketjes zo’n 15-20 minuten in de oven tot ze gaar maar nog steeds sappig zijn.
Pastasalade
Stap 1: Breng een pan met water en een snufje zout aan de kook.
Stap 2: Kook de pasta vervolgens in circa 10 minuten el dente.
Stap 2: Snijd de radijsjes in plakjes en de gedroogde tomaten in reepjes.
Stap 3: Maak de paprika schoon en snijd deze in blokjes. Halveer de olijven.
Stap 4: Giet de pasta af en spoel ze af met koud water. Meng er vervolgens een scheutje olie door.
Stap 5: Snijd de basilicum en oregano fijn.
Stap 6: Meng de radijsjes, paprika, olijven, tomaatjes en kruiden door de pasta en giet er een scheutje olie van de tomaten door.
Stap 7: Breng de kruidige pastasalade op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Gremolata (saus)
Stap 1: Rasp de Parmezaanse kaas.
Stap 2: Pel en hak de knoflook heel fijn.
Stap 3: Rasp de schil van de citroen en sinaasappel.
Stap 4: Snijd de peterselie fijn.
Stap 5: Meng de kaas met de knoflook, citroen- en sinaasappelrasp en peterselie en schenk er net zoveel olijfolie bij tot alle ingrediënten helemaal bedekt zijn met een laagje olie.
Stap 6: Breng het geheel op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Opdienen
Stap 1: Haal de cocktailprikkers uit de kip en snijd de kip in plakken.
Stap 2: Schep de pastasalade op de borden en verdeel de kip. Lepel tot slot de gremolata over de pasta.
Stap 3: Aan tafel!
Share this Post