Van Charlot Veenstra

Voor Sabine van Oh My Foodness zijn stamppot en spekjes onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat weerhoudt haar er echter niet van om deze klassieker een heerlijke twist te geven met Pastinaak. Het halen van je groenten quotum van de dag is hierdoor niet alleen een makkie, maar ook nog eens ontzettend lekker!

  

vleeschwaar andijviestampot met pastinaak ohmyfoodness

Anders dan anders

Bereidingstijd

30 minuten

Boodschappenlijst

Voor 4 personen

  • 1/2 bloemkool
  • 1 ui
  • 125 gram ontbijtspek
  • 200 gram rauwe andijvie
  • 500 gram pastinaak
  • peper en zout

Stappenplan

Stap 1: Zet een grote pan met water op en zout op.
Stap 2: Schil ondertussen de pastinaak en snijd deze in stukken. Snijd ook de bloemkool in kleine roosjes en kook de groenten samen met het deksel op de pan in ongeveer 20 minuten gaar.
Stap 3: Snijd het spek in reepjes en bak deze in een droge koekenpan knapperig.
Stap 4: Laat het spek op een vel keukenpapier uitlekken.
Stap 5: Was de rauwe andijvie en laat deze uitlekken in een vergiet.
Stap 6: Giet de gekookte pastinaak en bloemkool af, maar laat een klein beetje van het kookvocht achter. Stamp de groenten vervolgens met een aardappelstamper tot een puree
Stap 7: Snipper de ui en doe deze samen met wat peper, zout en de gebakken spekjes door de groentepuree
Stap 8: Schep de rauwe andijvie door de warme groentepuree en serveer de stampandijvie direct.
Stap 9: Eet smakelijk!

Share this Post

About the Author

Charlot Veenstra