Van Oh My Foodness

vleeschwaar andijviestampot met pastinaak ohmyfoodness

Voor Sabine van Oh My Foodness zijn stamppot en spekjes onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat weerhoudt haar er echter niet van om deze klassieker een heerlijke twist te geven met Pastinaak. Het halen van je groenten quotum van de dag is hierdoor niet alleen een makkie, maar ook nog eens ontzettend lekker!

  

vleeschwaar andijviestampot met pastinaak ohmyfoodness

Anders dan anders

Bereidingstijd

30 minuten

Boodschappenlijst

Voor 4 personen

  • 1/2 bloemkool
  • 1 ui
  • 125 gram ontbijtspek
  • 200 gram rauwe andijvie
  • 500 gram pastinaak
  • peper en zout

Stappenplan

Stap 1: Zet een grote pan met water op en zout op.
Stap 2: Schil ondertussen de pastinaak en snijd deze in stukken. Snijd ook de bloemkool in kleine roosjes en kook de groenten samen met het deksel op de pan in ongeveer 20 minuten gaar.
Stap 3: Snijd het spek in reepjes en bak deze in een droge koekenpan knapperig.
Stap 4: Laat het spek op een vel keukenpapier uitlekken.
Stap 5: Was de rauwe andijvie en laat deze uitlekken in een vergiet.
Stap 6: Giet de gekookte pastinaak en bloemkool af, maar laat een klein beetje van het kookvocht achter. Stamp de groenten vervolgens met een aardappelstamper tot een puree
Stap 7: Snipper de ui en doe deze samen met wat peper, zout en de gebakken spekjes door de groentepuree
Stap 8: Schep de rauwe andijvie door de warme groentepuree en serveer de stampandijvie direct.
Stap 9: Eet smakelijk!

Share this Post

About the Author
Oh My Foodness

Oh My Foodness

blogfoto_groot3Sabine Koning schrijft op haar populaire food- & travelblog Oh My Foodness met een persoonlijk tintje en een knipoog, want het leven is al serieus genoeg. Natuurlijk is gezond en uitgebalanceerd eten belangrijk, maar soms vergeet je daardoor te genieten. Sabine inspireert je op Oh My Foodness en in haar video’s om voluit van het leven te genieten.

Favorieten“Rauwe ham, cervelaat of grillworst, vooral die met een beetje kaas.”
Mmmm"Broodje carpaccio van Turks brood, carpaccio vlees of rauwe ham, truffelmayonaise, zongedroogde tomaten, rucola, Parmezaanse kaas en pijnboompitjes.”
Hoe“De slager op de zaterdagmarkt maakt iedere week een weekpakketje vleeswaren. Hierdoor heb ik altijd verschillende vleeswaren in huis voor op brood, crackers, in salades of om gerechten mee op te fleuren door het in plakjes of reepjes te snijden.”
Memoires“Met vleeswaren ben ik opgegroeid. Ik weet niet beter of mijn moeder stond ’s avonds de lunchtrommel van mijn vader klaar te maken: I know, luxe! Een stuk of zes boterhammen met een laagje boter en een plakje vleeswaren. Cervelaat, gebraden gehakt, ham en gekookte worst waren favoriet. Als ik cervelaat ruik zie ik die hele setting van mijn moeder in de keuken weer voor me. Nostalgie!”
Motto“Eat well, Travel often”
Tip“Denk verder dan je gewend bent. Weet je hoe lekker het is om een plakje salami op te snijden en door de pasta heen te doen? En kipfilet vleeswaren kun je prima gebruiken in een salade.”
Niet missen
Het ‘Guilty Pleasures Kookboek’, het eerste kookboek van Sabine in november 2015.

Kijk voor meer informatie en recepten op
http://www.ohmyfoodness.nl/