Met deze gezonde salade voldoe je niet alleen in één keer aan je quotem van peulvruchten, hij is gewoon ook nog eens ontzettend lekker.
Easy peasy
Bereidingstijd
tot 15 minuten
Boodschappenlijst
Voor 4 personen
- 150 gram spekreepjes
- 100 gram hazelnoten
- 500 gram kikkererwten uit blik
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 1/2 bos koriander
- 50 gram rucola
- 1 rode paprika
- 200 gram feta
- Olijfolie extra vierge
Stappenplan
Stap 1: Bak de spekreepjes in een verwarmde koekenpan knapperig
Stap 2: Verwarm en koekenpan zonder vetstof
Stap 3: Rooster de hazelnoten goudbruin in circa 5 minuten. Houd de pan in beweging zodat ze gelijkmatig kleuren
Stap 4: Giet de gekookte kikkererwten af
Stap 5: Snipper de sjalot en hak de knoflook
Stap 6: Snijd de koriander en rucola fijn
Stap 7: Maak de paprika schoon en snijd in blokjes en giet de feta af
Stap 6: Meng alle ingrediënten met elkaar.
Stap 7: Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper en besprenkel met olijfolie.
Share this Post