Van Charlot Veenstra

Een stevige zeevis boordevol Omega-3 in een deken van knapperig katenspek.  En of dat nog niet genoeg is, komt hij ook nog eens op een bedje van de meest geliefde groente van Nederland.

vleeschwaar Kabeljouw met Katenspek smulweb 3840x2160

Slapende vissen

Boodschappenlijst

Voor 4 personen

  • 4 stukken kabeljauw van 120 gram
  • 24 plakken katenspek
  • 200 gram cherrytomaten
  • 8 blaadjes salie
  • 300 gram aardappels in de schil
  • 6 eetlepels olijfolie

Stappenplan

Stap 1: Leg 3 plakken katenspek naast elkaar met een kleine overlap. Leg over 1/3 ook 3 plakken
Stap 2: Bestrooi de kabeljauw met wat peper en leg er twee salieblaadjes op. Leg de kabeljauw op het spek en rol deze in. Herhaal dit met de andere stukken.
Stap 3: Verwarm de oven voor op 200 graden, gasoven stand 4
Stap 4: Kook de aardappels gaar en laat ze uitstomen
Stap 5: Doe de cherrytomaten met wat peper en zout en de olijfolie in een ovenschaal en zet deze 15 minuten onderin de oven
Stap 6: Verhit een koekenpan en bak hierin de vispakketjes even aan, tot het spek mooi verkleurt
Stap 7: Leg de pakketjes ook in een ovenschaal en zet deze 10 minuten in het midden van de oven
Stap 8: Leg op elk bord wat aardappeltjes en prak deze met een vork
Stap 9: Leg de vispakketjes erop en verdeel de tomaatjes over de borden.

Share this Post

About the Author

Charlot Veenstra