Een heerlijke zomerse salade met een Indisch tintje. Het is Oosters smullen geblazen met deze smakelijke salade van 24Kitchen.
Een zomerse salade met een Oosters tintje
Bereidingstijd
Bereiden: 30 minuten
Boodschappenlijst
voor 4 personen
- Half bosje koriander
- 1 komkommer
- 1 winterpeen
- 1 mango
- 2 kropsla
- 1 el witte wijnazijn
- 1 tl sambal
- 20 ml ketjap manis
- 60 ml rijstolie
- 65 gr gemalen kokos
- 200 g diepvriesdoperwten
- 200 g plakjes rosbief
- 500 gr aardappels
Stappenplan
Stap 1: Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
Stap 2: Schil en snijd de aardappels en winterpeen in kleine blokjes. Kook de blokjes aardappel in circa 5 minuten gaar in de pan met water. Schep ze uit de pan met water en laat ze uitwasemen.
Stap 3: Kook de winterpeen in hetzelfde water in circa 5 minuten beetgaar. Giet de winterpeen af en spoel koud.
Stap 4: Verhit een scheutje olie in een pan en rooster de gemalen kokos circa 5 minuten in een droge pan.
Stap 5: Laat de doperwtjes ontdooien.
Stap 6: Snijd de komkommer in blokjes. Schil en snijd de mango in blokjes.
Stap 7: Was de sla en verwijder de buitenste bladeren. Snijd de sla in dunne repen.
Stap 8: Pluk en hak de blaadjes koriander fijn.
Stap 9: Meng voor de dressing de ketjap manis, rijstolie, een klein beetje azijn en sambal met elkaar en breng op smaak met een beetje zout en peper.
Stap 10: Meng in een kom de blokjes aardappel en wortel, gemalen kokos, komkommer, mango, kropsla, koriander en de doperwtjes met de dressing.
Share this Post