Zin in iets stevigs, maar gezonds? De healthy breakfast burrito is daar perfect voor.
Een healthy breakfast
Bereidingstijd
Bereiden: 25 minuten
Boodschappenlijst
voor 2 personen
- 200 gram rosbief
- 1 avocado
- 100 ml magere kwark (kan ook met Hüttenkäse)
- 4 takjes koriander, in stukjes gesneden
- 1 klein blikje maïs
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- 1 lente-ui, in stukjes gesneden
- 1 limoen
- 4 bladeren ijsbersla
Stappenplan
Stap 1: Leg 3 a 4 plakken rosbief onder elkaar op een snijplank, leg de randen net over elkaar zodat het een geheel wordt.
Stap 2: Bestrijk de rosbief plakken met een dun laagje magere kwark, laat de randen (ongeveer 1 cm) vrij.
Stap 3: Beleg vervolgens de plakken rosbief met een kwart van de avocado, een beetje koriander, een eetlepel maïs, een beetje lente-ui, 1 blad ijsbergsla en een snufje gerookte paprikapoeder.
Stap 4: Vouw aan de zijkanten de randen van de rosbief naar binnen en rol vervolgens de rosbief voorzichtig op tot een burrito.
Stap 5: Herhaal dit proces, totdat je 4 burrito’s hebt, knijp vervolgens de sap van een halve limoen uit over de burrito’s.
Stap 6: Serveer de burrito’s met een extra partje limoen.
Share this Post