Van Vleeschwaar

Lekker hoeft zeker niet moeilijk te zijn! Dit recept is geïnspireerd op een heerlijk recept van Uit Paulines Keuken. Rosbief salade met rucola, cherrytomaatjes en Parmezaanse kaas. Perfect als bijgerecht of als hoofdgerecht met een vers stukje brood erbij.

Bereidingstijd

Bereiden: 20 minuten

Ingrediënten en benodigheden

Ingrediënten (4 personen)

  • 500 gram rosbief
  • 150 gr rucola
  • 250 gr cherrytomaten
  • 30 gr Parmezaanse kaas
  • 1 a 2 gesneden teentjes knoflook
  • 1 takje rozemarijn
  • Peper en zout
  • Balsamico azijn
  • Olijfolie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
  2. Was de cherrytomaten en leg ze in een ovenschaal. Voeg de olijfolie, de knoflook en peper en zout toe en rooster de cherrytomaten gedurende 10 minuten in de oven.
  3. Dep de rosbief droog met een keukenpapiertje als het nodig is en breng op smaak met peper en zout. Je kunt de rosbief kort opwarmen in de oven maar pas op dat het niet te ver doorgaart.
  4. Verdeel de rucola over een grote schaal.
  5. Verdeel de rosbief over de rucola. Verdeel de geroosterde cherrytomaten met wat van de kruidenolie over de salade.
  6. Garneer de salade met flink wat Parmezaanse kaas.
  7. Sprenkel er tenslotte wat balsamico azijn overheen en serveer meteen.