Van Charlot Veenstra

Voor een lekkere variatie op aardappelen is gnocchi (het Italiaanse neefje van de aardappel) een smakelijke verandering. Daarnaast blijf je door de hartige toevoeging van boerenachterham toch nog een beetje met beide benen op Nederlandse bodem staan.

Vleeschwaar recept 24 Kitchen Roberta gnocchi met boerenachterham vleeswaren

Gnocchi genot

Bereidingstijd

30 minuten

Boodschappenlijst

voor 4 personen

  • 500 g groene asperges
  • 200 g dikke plak boerenachterham
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g cherrytomaten
  • 500 g gnocchi di patate
  • Olijfolie om in te bakken
  • 2 el rode pesto
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 1 rode ui
  • 65 g rucola
  • Olijfolie extra vierge

Stappenplan

Gnocchi met boerenachterham
Stap 1: Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
Stap 2: Snijd de houtachtige uiteindes van de asperges en snijd de asperges in gelijke, schuine stukken. Kook de asperges in circa 4 minuten beetgaar en giet de asperges af.
Stap 3: Snijd de ham in blokjes.
Stap 4: Pel en snijd de knoflook fijn.
Stap 5: Halveer de cherrytomaten.
Stap 6: Kook de gnocchi gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Stap 7: Verhit een scheut olie in een (hapjes)pan en fruit de knoflook circa 2 minuten. Voeg de tomaten, ham en de gnocchi toe en bak circa 5 minuten mee.
Stap 8: Roer de pesto erdoor en breng op smaak met versgemalen peper.
Stap 9: Schaaf de Parmezaanse kaas met de dunschiller in lange dunne repen.

Rucolasalade:
Stap 1: Pel en snijd de ui in dunne ringen.
Stap 2: Meng in een kom de ui, rucola en een scheutje olijfolie extra vierge.
Stap 3: Breng de salade op smaak met een beetje zout en peper.

Serveren:
Verdeel de gnocchi met boerenachterham en de rucolasalade over borden en strooi de Parmezaanse kaas erover. Buon appetito!

Share this Post

About the Author

Charlot Veenstra