Van Charlot Veenstra

Ben jij op zoek naar het ideale voorgerecht? Deze rosbief rolletjes zijn snel, makkelijk én onwijs lekker. Smullen maar!

Vleeschwaar vleeswaren recept gevulde rosbief

Makkelijk én lekker

Bereidingstijd

Bereiden: 15 minuten

Boodschappenlijst

voor 4 personen

  • Peper en zout
  • Halve krop ijsbergsla (fijn gesneden)
  • 1 lente-ui in ringetjes
  • 2 eelepels dille (fijngehakt)
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 tomaten (gehalveerd)
  • 4 radijsjes in dunne reepjes
  • 4 sla bladeren
  • 4 eetlepels cottage cheese (Hüttenkase)
  • 4 takjes dille
  • 8 plakken rosbief (iets dikker gesneden)

Stappenplan

Stap 1: Meng de mayonaise, lente-ui, fijngesneden dille en Hüttenkase in een kom. Vul hiermee de gehalveerde tomaten. (Je houdt nog wat over.)
Stap 2: Roer de fijngesneden ijsbergsla en de radijs reepjes door de rest van het mayonaise mengsel, en mix het geheel tot een salade.
Stap 3: Leg de plakken rosbief op een plank en bestrooi ze met wat peper en zout.
Stap 4: Leg op elk plakje een deel van de salade en rol de rosbief op. Prik de rolletjes zonodig vast met een prikker.
Stap 5: Smullen maar!

Serveertip
Leg op ieder bord een blaadje sla, en leg daarop 2 gevulde rosbief rolletjes.
Garneer de bordjes vervolgens met een halve tomaat, wat radijsjes en een takje dille.

Share this Post

About the Author

Charlot Veenstra