Van Charlot Veenstra

Met deze gevulde paddenstoelen ben je champi(gn)on in de keuken.


Vleeschwaar-recept-vleeswaren-gevulde-kastanjechampignons-sjalot-droge-worst-3

Chique kabouter

Bereidingstijd

Bereidingstijd: =/- 1 uur

Boodschappenlijst

Voor circa 20 gevulde champignons:

– 1 bak kastanjechampignons
– balsamico
– 1 flinke sjalot
– blaadjes van 1 takje rozemarijn
– olijfolie
– 1 droog worstje
– 50gr roomkaas
– peper
– zout
– geraspte kaas (gewoon of Parmigiano)

Stappenplan

Stap 1: Verwarm de oven voor op 150 graden. Zet een ovenblik klaar dat bekleed is met bakpapier.

Stap 2: Snijd de steeltjes uit de champignons zodat je een kuiltje krijgt in de champignon. Bewaar de steeltjes voor later. Doe de champignons in een bakje en sprenkel er wat balsamico over. Smeer alle champignons volledig in met de balsamico, maar pas op dat je er geen balsamico overkill van maakt. Laat de champignons zo 10 minuten staan.

Stap 3: Snijd in de tussentijd de steeltjes helemaal fijn en snipper je sjalot, hak je het worstje fijn en de rozemarijn grof. Leg dit apart.

Stap 4: Zet alle champignons met het ‘bakje’ naar boven op het bakpapier. Zet vervolgens het blik in de oven en bak de champignons 20 minuten. De balsamico trekt zo helemaal in en het vocht trekt eruit, 2 vliegen in 1 klap.

Stap 5: Ondertussen maak je de vulling. Verhit hiervoor een pan en fruit de sjalot in een scheutje olijfolie. Voeg de stukjes champignon toe en bak deze een minuut mee. Voeg de stukjes droge worst toe en bak dit ook mee. Roer de rozemarijn en roomkaas erdoor en proef. Breng op smaak met peper en zout, indien nodig.

Stap 6: Haal de champignons uit de oven en klop het vocht uit de champignons. Verhoog de temperatuur naar 180 graden en bekleed het bakblik met een schoon stuk bakpapier, dep de champignons droog en zet ze terug. Vul de champignons vervolgens met het sjalot-worstmengsel. Wees daarbij niet te zuinig. Strooi er wat geraspte kaas over en zet het bakblik terug in de oven.

Stap 7: Bak de gevulde champignons nog 15-20 minuten totdat de kaas gesmolten is en een goudbruin korstje heeft gemaakt. Serveer de champignons warm tot lauw.

Tip: Je kunt de champignons ook makkelijk van tevoren maken, dan piep je ze nog even op in de oven voordat je gaat serveren.

 

 

Share this Post

About the Author

Charlot Veenstra