Voor bij de lunch, de bbq of gewoon als avondeten: deze pastasalade met casselerrib heb je in een handomdraai gemaakt.
Bereidingstijd
20 minuten
Ingrediënten en benodigdheden (4 personen)
- 200 gram pasta (bijvoorbeeld fusilli of penne)
- 200 gram casselerib, in blokjes gesneden
- 100 gram zwarte olijven, gehalveerd
- 1 kleine broccoli, in roosjes gesneden
- 200 gram cherrytomaten, gehalveerd
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- Zout en peper naar smaak
- Verse basilicum of peterselie voor garnering
- Jouw favoriete dressing
Bereidingswijze
-
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel af met koud water om het kookproces te stoppen.
- Breng een pan met gezouten water aan de kook en kook de broccoliroosjes ongeveer 2-3 minuten tot ze beetgaar zijn. Giet daarna af.
- Meng in een grote kom de olijfolie, citroensap en fijngehakte knoflook. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Voeg de pasta, broccoli, casselerib, olijven en cherrytomaten toe aan de kom met dressing. Meng alles goed door elkaar zodat alle ingrediënten bedekt zijn met de dressing.
- Garneer de pastasalade met verse basilicum of peterselie. Serveer direct of bewaar in de koelkast tot gebruik.
Inspiratie nodig?
Bekijk dan dit heerlijke recept voor een zomerse pastasalade met runderrookvlees.