Van Vleeschwaar

Voor bij de lunch, de bbq of gewoon als avondeten: deze pastasalade met casselerrib heb je in een handomdraai gemaakt.

Bereidingstijd

20 minuten

Ingrediënten en benodigdheden (4 personen)

  • 200 gram pasta (bijvoorbeeld fusilli of penne)
  • 200 gram casselerib, in blokjes gesneden
  • 100 gram zwarte olijven, gehalveerd
  • 1 kleine broccoli, in roosjes gesneden
  • 200 gram cherrytomaten, gehalveerd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse basilicum of peterselie voor garnering
  • Jouw favoriete dressing

Bereidingswijze

    1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel af met koud water om het kookproces te stoppen.
    2. Breng een pan met gezouten water aan de kook en kook de broccoliroosjes ongeveer 2-3 minuten tot ze beetgaar zijn. Giet daarna af.
    3. Meng in een grote kom de olijfolie, citroensap en fijngehakte knoflook. Voeg zout en peper naar smaak toe.
    4. Voeg de pasta, broccoli, casselerib, olijven en cherrytomaten toe aan de kom met dressing. Meng alles goed door elkaar zodat alle ingrediënten bedekt zijn met de dressing.
    5. Garneer de pastasalade met verse basilicum of peterselie. Serveer direct of bewaar in de koelkast tot gebruik.

Inspiratie nodig?
Bekijk dan dit heerlijke recept voor een zomerse pastasalade met runderrookvlees.