Van Vleeschwaar

Heb je ooit de combinatie roggebrood met rosbief geprobeerd? Iedereen kent ‘roggebrood met kaas of katenspek’ als lekker hapje in combinatie met snert. Als je het ons vraagt, is de variant met rosbief ook een absolute aanrader als borrelhapje of lunchtip. In dit artikel vind je benodigdheden en bereidingswijze van dit Hollandse hapje: super simpel om te maken!

Wat heb je nodig voor 8 hapjes?

  • 2 plakken roggebrood
  • 8 plakken rosbief
  • Roomkaas tuinkruiden

De hoeveelheden van de ingrediënten hierboven zijn afhankelijk van hoeveel hapjes je wilt maken. 

Snijd het roggebrood in partjes van vier. Smeer de acht stukjes in met de roomkaas en maak van de plakjes rosbief rolletjes. Op ieder stukje roggebrood leg je een rolletje rosbief. Top het af met een snufje zout en peper. Kies eventueel voor verse kruiden zoals peterselie, bieslook of koriander als smaakmakers. Een makkelijk hapje voor tijdens een verjaardag of als lunch!

Ben je benieuwd naar nog meer lekkere recepten? Op deze pagina vind je veel lekkers! Of volg ons op Instagram of Facebook.