Van Vleeschwaar

Ken jij deze flammkuchen met salami al? Een hartige taart, quiche en pizza zijn niet meer weg te denken uit onze keuken. Natuurlijk mag daar de hartige taart uit Duitsland niet bij ontbreken: de flammkuchen. Maak dit originele recept: flammkuchen met salami!

Het dunne knapperige deeg werd oorspronkelijk in twee minuutjes gaar gebakken in een loeihete oven en belegd met crème fraîche, spek en uien. De mogelijkheden met beleg zijn eindeloos en heel makkelijke te maken.

Ingrediënten
• Een rol vers flammkuchen-deeg
• 3 el crème fraîche
• Plakjes salami
• 75 gram brie in plakken
Bereiden
1. Verwarm de oven op 220 graden. Rol het deeg uit en vouw de randjes een beetje naar binnen zodat je een opstaand randje hebt.
2. Verdeel de crème fraîche met de bolle kant van de lepel over het deeg. Snijd de salami in reepjes.
3. Leg de brie en de salami op het deeg en bak het lekker krokant en knapperig in de oven.
4. Serveer de flammkuchen als makkelijke maaltijd of als hapje bij de borrel. Dat is genieten!