Van Charlot Veenstra

Een van de lekkerste tosti’s is toch wel een Cuban sandwich. Dikke plakken knapperig gebakken Turks brood met Zeeuws spek en gesmolten kaas. Scherp door de mosterd en fris dankzij de augurk. Beste van alle werelden. Je weet niet wat je proeft. Een aanrader om te proberen!


Cuban sandwich met Zeeuws spek-2

Best of both worlds!

Bereidingstijd

Bereiden: 20 minuten

Boodschappenlijst

Voor 2 personen:

  • ½ Turks brood, gehalveerd en in de lengte doormidden gesneden
  • 4 eetlepels mosterd
  • 100 gram voorgesneden Zeeuws spek
  • 4 plakken oude kaas
  • 8 schijven zoetzure augurk

Stappenplan

Stap 1: Besmeer de vier helften van het Turks brood met mosterd.
Stap 2: Beleg de onderste twee met Zeeuws spek.
Stap 3: Leg er volgens de schijven augurk op en eindig met kaas. Leg de bovenkant van het Turks brood er weer op.
Stap 4: Verwarm je contactgrill of tosti-ijzer en bak de Cuban sandwich goudbruin of tot de kaas gesmolten is.

Share this Post

About the Author

Charlot Veenstra