Van Charlot Veenstra

Klassieker met Hollandse allure die van een simpel kippetje een tongstrelend gerecht maakt.

Vleeschwaar Cordon bleu 24 kitchen Vleeschwaar-Cordon-bleu-24-kitchen-26

Met een blauw lintje

Bereidingstijd

tot 30 minuten (baktijd 18 minuten)

Boodschappenlijst

Voor 4 personen

  • 6 kipfilets
  • 4 plakjes Emmentaler of andere goed smeltende kaas
  • 4 plakjes luxe ham (of degene die jij het lekkerste vindt)
  • 100 gram bloem
  • 150 gram panko
  • 2 eieren
  • Olie om in te bakken

Stappenplan

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden
Stap 2: Verwijder de haas van de kipfilet. Let je hand op de filet en snijd de kipfilet horizontaal in maar let erop dat je de filet niet helemaal doorsnijdt
Stap 3: Vouw de kipfilet helemaal open als een vlinder
Stap 4: Snijd de kaas in stukken van 0,5 centimeter en rol ze in de plak ham
Stap 5: Leg het ham-kaaspakketje in de filet, zet het haasje tegen het pakketje aan en sla de filet eromheen, zodat de filet helemaal dicht zit
Stap 6: Kluts de eieren los met wat zout. Wentel de filets door bloem, dan door het ei en vervolgens door de panko
Stap 7: Verhit wat olie in een pan en bak de filets in circa 5 minuten om en om goudbruin
Stap 8: Leg de filets in een ovenschaal en gaar de filets circa 18 minuten.

Share this Post

About the Author

Charlot Veenstra