Van Vleeschwaar

Ooit was hij tandarts maar nu schrijft hij over zijn keukenavonturen op zijn blog. Paul is zelfbenoemd fan van vleeswaren en die vind je dan ook volop in zijn recepten. Dit pareltje wilden wij in ieder geval graag delen.

Vleeschwaar-vleeswaren-recept-champignons-chorizo-ragout-1

Goed gevuld

Bereidingstijd

Voorbereiding: 20 minuten
Kooktijd: 25 minuten

Boodschappenlijst

voor 4 personen

  • 500 gram kastanjechampignons
  • 150 gram sjalotjes
  • 250 gram chorizo
  • 400 ml kruidenbouillon
  • Pasteibakjes
  • 3 tenen knoflook
  • 3 el port/witte wijn/madeira
  • 50 gram roomboter
  • 3 afgestreken eetlepels bloem
  • 2 el olie
  • zout en peper naar smaak

Stappenplan

Stap 1: Snijd de champignons in plakjes en snipper de sjalotjes. Snijd de chorizo in kwarten en daarna in dunne plakjes. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Stap 2: Warm de Kruidenbouillon op en verhit de olie in een grote pan. Bak hierin de sjalotjes tot ze glazig zijn.
Stap 3: Voeg vervolgens de champignons samen met de chorizo toe en bak alles voorzichtig roerend op halfhoog vuur totdat de champignons vocht verliezen en het vet van de chorizo smelt. Draai daarna het vuur hoog totdat een flink deel van het vocht is verdampt.
Stap 4: Vuur laag zetten en boter en knoflook toevoegen. Blijf goed roeren zodat niks aanbakt.
Stap 5: Schenk de alcohol erbij en blijf alles lekker doorroeren.
Stap 6: Strooi de bloem er over en blijf goed roeren zodat de bloem wel al wat gaart maar niet verbrandt.
Stap 7: Lepel de bouillon beetje bij beetje er bij terwijl je goed blijft roeren. Al roerend zoek je naar de ideale dikte van jouw ragout.
Stap 8: Breng het op smaak met peper en zout en laat even afkoelen.
Stap 9: Plaats de pasteibakjes op de bakplaat die je hebt bedekt met bakpapier. Schep de afgekoelde ragout in de pasteitjes en plaats ze in de voorverwarmde oven. Bak ze in 25 minuten af.

Tip: Heerlijk op zichzelf maar een frisse komkommer- of rauwkostsalade past er prima bij.

Kijk voor meer lekkere recepten van Paul op www.maillard.nl

Share this Post

About the Author
Vleeschwaar

Vleeschwaar