Van Charlot Veenstra

Voor een goede lunch hoef je echt de deur niet uit!  Met deze smakelijke sandwich met gerookte kip en rabarberchutney (die je overigens in een handomdraai op tafel zet,) overtroef je namelijk zó de sandwiches van je favoriete lunchcafé.

Vleeschwaar recept broodje gerookte kip rabarber chutney Francesca Kookt vleeswaren

Ruimt lekker op

Bereidingstijd

Bereiden: 15 minuten

Boodschappenlijst

voor vier personen

Chutney:

  • 1el olijfolie
  • 1 ui, fijn gesnipperd
  • 1 stukje gember van 1cm, gepeld en gesnipperd
  • snufje zeezout
  • 2 volle theelepels ras el hanout
  • 500gr rabarber, schoongemaakt en in stukjes
  • Wat je nodig hebt voor de chutney
  • 1el blanke rozijnen
  • 4el bruine suiker
  • snufje kaneel
  • 2el appelcider azijn
  • 1tl sinaasappelrasp

Broodjes:

  •  vier pitabroodjes
  • 100 gram jonge bladsla
  • 100 gram gerookte kip in dunne repen
  • Een handvol cherry tomaten

Stappenplan

Stap 1: Verhit voor de chutney wat olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en gember met het zeezout.
Stap 2: Bak dit totdat het glazig ziet en strooi de ras el hanout erbij, bak dit nog een minuutje mee.
Stap 3: Voeg de stukjes rabarber toe, roer alles goed door en zet het vuur iets lager.
Stap 4:  Blijf af en toe roeren totdat de rabarber zachter is geworden, dit duurt een paar minuten.
Stap 5: Dan kunnen de rozijnen, bruine suiker, kaneel en azijn erbij. Roer weer goed door en laat nog 15 minuten op zacht vuur pruttelen.
Stap 6: Als laatste gaat de sinaasappelrasp erdoor. Zet het vuur uit en laat de chutney afkoelen.
Stap 7: Vul de pitabroodjes met jonge bladsla, kip, gehalveerde cherry tomaten en een flinke lepel rabarber chutney.
Stap 8: Eet smakelijk!

Share this Post

About the Author

Charlot Veenstra