Van Charlot Veenstra

Oh-my-foodness-warme-beenham-recept-vleeschwaar

Iedereen heeft wel eens een flinke baaldag.  Sabine van Oh My Foodness heeft echter een medicijn waarmee je iedere slechte dag weer goed maakt… Een heerlijk broodje warme beenham met pindasaus waarvan je mondhoeken instantly omhoog zullen krullen.. Enjoy en smile!

Oh-my-foodness-warme-beenham-pindasaus-5

‘Bad day blues’ broodje Beenham

Bereidingstijd

Bereiden: 15 minuten
Wachttijd: 60 – 70 minuten (oven)

Boodschappenlijst

Voor 4 broodjes:

  • 4 harde broodjes naar keuze
  • 2 middelgrote uien
  • 1 hele beenham van ± 500 gram
  • satésaus
  • peper en zout

Stappenplan

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 2: Vet een braadslee lichtjes een beetje in met olie of boter en leg hier de beenham in. Breng de beenham op smaak met peper en zout.
Stap 3:  Schuif de braadslee in de oven en braad de beenham in ongeveer 50 – 60 minuten gaar (houd zo’n 10 minuten per 100 gram aan).
Stap 4: Maak ondertussen vast de satésaus volgens de aanwijzingen in het recept.
Stap 5: Snijd de uien in halve ringen en fruit deze een paar minuten op medium vuur tot ze goed zacht zijn en bruin beginnen te kleuren.
Stap 6: Snijd de beenham zodra deze gaar is in plakken.
Stap 7: Snijd de broodjes over de lengte doormidden en verdeel de beenham over de onderkant van het broodje.
Stap 8: Schep de ui erop en maak het broodje af met zelfgemaakte satésaus.
Stap 9: Aanvallen maar!

Share this Post

About the Author

Charlot Veenstra