Van Oh My Foodness

Oh-my-foodness-warme-beenham-recept-vleeschwaar

Iedereen heeft wel eens een flinke baaldag.  Sabine van Oh My Foodness heeft echter een medicijn waarmee je iedere slechte dag weer goed maakt… Een heerlijk broodje warme beenham met pindasaus waarvan je mondhoeken instantly omhoog zullen krullen.. Enjoy en smile!

Oh-my-foodness-warme-beenham-pindasaus-5

‘Bad day blues’ broodje Beenham

Bereidingstijd

Bereiden: 15 minuten
Wachttijd: 60 – 70 minuten (oven)

Boodschappenlijst

Voor 4 broodjes:

  • 4 harde broodjes naar keuze
  • 2 middelgrote uien
  • 1 hele beenham van ± 500 gram
  • satésaus
  • peper en zout

Stappenplan

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 2: Vet een braadslee lichtjes een beetje in met olie of boter en leg hier de beenham in. Breng de beenham op smaak met peper en zout.
Stap 3:  Schuif de braadslee in de oven en braad de beenham in ongeveer 50 – 60 minuten gaar (houd zo’n 10 minuten per 100 gram aan).
Stap 4: Maak ondertussen vast de satésaus volgens de aanwijzingen in het recept.
Stap 5: Snijd de uien in halve ringen en fruit deze een paar minuten op medium vuur tot ze goed zacht zijn en bruin beginnen te kleuren.
Stap 6: Snijd de beenham zodra deze gaar is in plakken.
Stap 7: Snijd de broodjes over de lengte doormidden en verdeel de beenham over de onderkant van het broodje.
Stap 8: Schep de ui erop en maak het broodje af met zelfgemaakte satésaus.
Stap 9: Aanvallen maar!

Share this Post

About the Author
Oh My Foodness

Oh My Foodness

blogfoto_groot3Sabine Koning schrijft op haar populaire food- & travelblog Oh My Foodness met een persoonlijk tintje en een knipoog, want het leven is al serieus genoeg. Natuurlijk is gezond en uitgebalanceerd eten belangrijk, maar soms vergeet je daardoor te genieten. Sabine inspireert je op Oh My Foodness en in haar video’s om voluit van het leven te genieten.

Favorieten“Rauwe ham, cervelaat of grillworst, vooral die met een beetje kaas.”
Mmmm"Broodje carpaccio van Turks brood, carpaccio vlees of rauwe ham, truffelmayonaise, zongedroogde tomaten, rucola, Parmezaanse kaas en pijnboompitjes.”
Hoe“De slager op de zaterdagmarkt maakt iedere week een weekpakketje vleeswaren. Hierdoor heb ik altijd verschillende vleeswaren in huis voor op brood, crackers, in salades of om gerechten mee op te fleuren door het in plakjes of reepjes te snijden.”
Memoires“Met vleeswaren ben ik opgegroeid. Ik weet niet beter of mijn moeder stond ’s avonds de lunchtrommel van mijn vader klaar te maken: I know, luxe! Een stuk of zes boterhammen met een laagje boter en een plakje vleeswaren. Cervelaat, gebraden gehakt, ham en gekookte worst waren favoriet. Als ik cervelaat ruik zie ik die hele setting van mijn moeder in de keuken weer voor me. Nostalgie!”
Motto“Eat well, Travel often”
Tip“Denk verder dan je gewend bent. Weet je hoe lekker het is om een plakje salami op te snijden en door de pasta heen te doen? En kipfilet vleeswaren kun je prima gebruiken in een salade.”
Niet missen
Het ‘Guilty Pleasures Kookboek’, het eerste kookboek van Sabine in november 2015.

Kijk voor meer informatie en recepten op
http://www.ohmyfoodness.nl/