Van Vleeschwaar

Avocado is tegenwoordig niet meer weg te denken in de keuken. Veel voorkomende combinaties met avocado zijn met ei, met zalm of met feta. In dit recept vind je een combinatie die je ook zeker niet mag missen. We gaan voor avocado met bacon. Een goed vullende bacon-avocado salade voor zomerse avonden!

Wat heb je nodig voor 4 personen?
  • 8 plakken bacon
  • 2 avocado’s
  • sap van 1 citroen
  • 175 gram gewassen spinazie
  • 100 gram zongedroogde tomaten
  • 4 eetlepels crème fraîche
  • 4 eetlepels honing
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • zout en peper

Bak de bacon krokant en snijd de plakken in stukjes. Pel de avocado’s en snijd ze in dunne plakjes. Verdeel de sap van de citroen over de avocado. Dit zorgt ervoor dat de avocado niet verkleurd. Snijd de zongedroogde tomaat in fijne reepjes en meng de gesneden ingrediënten inclusief de spinazie door elkaar.

Voor de dressing meng je de crème fraîche, honing en grove mosterd in een kommetje. Breng op smaak met wat zout en peper. Verdeel vervolgens de salade over vier diepe borden en besprenkel de dressing over de salade. Serveer de salade met een knapperig stuk focaccia brood. Smakelijk!

Ben je benieuwd naar nog meer lekkere recepten? Op deze pagina vind je veel lekkers! Of volg ons op Instagram of Facebook.