Van Charlot Veenstra

Een heerlijke amuse vooraf geeft een diner toch nét even dat extra tintje. Deze verrassende combinatie van appel met paté is niet alleen onwijs lekker, maar ook nog eens binnen een half uurtje klaar te maken!

Vleeschwaar-vleeswaren-recept-amuse-van-calvadosappel-en-paté-22

Verrassend frisse bites

Bereidingstijd

Bereiden: 30 minuten

Boodschappenlijst

voor vier personen 

  • 2 zoetzure appels (Elstar)
  • 3 eetlepels Calvados
  • 8 kappertjes
  • 50 gram roompaté
  • Ronde uitsteekvormpjes

Stappenplan

Stap 1: Schil de appels en snijd uit iedere appel vier gelijke plakken.
Stap 2: Steek of snijd uit elk plakje een rondje.
Stap 3: Breng de calvados samen met de appelrondjes in kleine pan aan de kook, en laat ze 1 minuut zachtjes laten koken.
Stap 4: Laat ze vervolgens in een zeef eventjes uitlekken.
Stap 5: Snijd daarna de pate met een natgemaakt mes in 8 gelijke plakken.
Stap 6: Rol de plakken tot 8 mooie gelijkmatige balletjes.
Stap 7: Bewaar de paté balletjes tot gebruik afgedekt in koelkast.
Stap 8: Verdeel de appelrondjes over vier amuse lepels.
Stap 9: Leg op elk appelrondje één patéballetje.
Stap 10: Garneer tot slot ieder patéballetje met een kappertje.
Stap 11: Eet smakelijk!

Share this Post

About the Author

Charlot Veenstra