Van Vleeschwaar

TIP: Middagje vrij met de kids? In een handomdraai maak je deze super lekkere Libanese broodpizza’s.


Bereidingstijd

Bereiden: 15 minuten
Wachttijd; 10 minuten

Boodschappenlijst

Voor 4 pizza’s:

  • 4 Libanese broodplaten (indien niet verkrijgbaar vervangen voor kant-en-klare pizzabodems, verkrijgbaar bij supermarkt)
  • Een pakje (400 ml) kant en klare pizzasaus of pot pastasaus naar keuze
  • Een zakje geraspte kaas
  • 4 plakjes kipfilet, in reepjes
  • ½ turkse worst, in plakjes
  • Een klein blikje ananas op sap, uitgelekt in stukjes
  • Een zakje rucola
  • Een handje cherrytomaten, gehalveerd

Stappenplan

Stap 1: Verwarm een oven voor op 200 graden. Beleg 2 ovenplaten met bakpapier en leg de Libanese broodplaten er per 2 op.
Stap 2: Verdeel de kant en klare pizzasaus over de Libanese broodplaten en smeer uit tot een klein stukje voor de rand.
Stap 3: Beleg 2 broodplaten met kipfilet en ananas en 2 met Turkse worst en cherrytomaten. Strooi als laatste de kaas eroverheen.
Stap4: Bak de ‘pizza’s’ af in 10 minuten.

Share this Post

About the Author
Vleeschwaar

Vleeschwaar