Van Vleeschwaar

Is je kind binnenkort jarig of organiseer je een kinderfeestje? De voorpret, het uitnodigen van familie en vrienden, een cadeau uitzoeken, het kinderfeestje: wat een pret. Maar o, die traktaties voor op school moet je ook elk jaar weer maken. Hoe pak je dat aan?


Het belangrijkste bij een traktatie? Dat jouw kind en zijn of haar klasgenootjes het lekker vinden. Heeft de school een trakteerbeleid? Check dan eerst even hoe dat eruitziet. Op de ene school mag je wel snoep en chips trakteren, op de andere niet. Wij geven jou graag enkele inspiratietips voor gezonde, makkelijke en vooral lekkere traktaties.

De satéprikker
Gemak: je hoeft niet te rollen, bakken of veel te snijden. Vul de prikker met een rolletje vleeswaren zoals ham, met een stukje meloen en bijvoorbeeld een blokje kaas. Ter variatie kun je er ook een aantal maken met een plakje worst.

Variatie: laat de ham weg en je hebt een vegetarische variant!

Tip: vleeswaren kun je makkelijk vervangen door halal vleeswaren. 

Miniwraps
Gemak: rol 1 wrap: trakteer 3 kinderen. Kies bijvoorbeeld voor een wrap met een beetje tomatenketchup, boterhamworst en komkommer voor de frisheid. Steek prikkers in de gesneden wraps en klaar ben je. Als je mazzel hebt, heeft je kind nog zin om mee te rollen ook!

Variatie: een wrap met salami of cervelaat smaakt ook goed. Kies hierbij voor wortelrasp en een beetje mayonaise.

Tip: een wrap met vleeswaren en harde groenten kun je de avond van tevoren al maken, scheelt stress in de ochtend.


Op zoek naar meer recepten met vleeswaar? Bekijk het op onze receptenpagina.

Wraps traktatie