Van Charlot Veenstra

Vleeschwaar-vleeswaren-wraps-kipfilet-mango-avocado-Francesca-Kookt-2

Kinderen vinden het hartstikke leuk om wraps te maken én op te eten. Hierbij 5 verschillende variaties voor wraps met vleeswaren. Maak ze samen als hapje of verras je kind met een echte ‘Vleeschwaren wrap’ in de lunchbox.

Vleeschwaar-vleeswaren-wraps-kipfilet-mango-avocado-Francesca-Kookt-2

It’s a wrap

Bereidingstijd

30 minuten

Boodschappenlijst

Voor hapjes voor 6 personen

  • 2 pakken wraps (volkoren voor de liefhebbers)
  • half potje mayonaise
  • sla
  • komkommer
  • (cherry) tomaten
  • 50 gram gerookte kipfilet op plakjes
  • 50 gram boerenmetworst
  • 50 gram filet americain
  • 50 gram rauwe ham
  • 50 gram fricandeau
  • 1 eetlepel zoetzure chilisaus
  • 1 avocado
  • 1 wortel of mango
  • 1 hardgekookt ei
  • 1 sjalot
  • 1 pak mozzarella
  • een paar blaadjes basilicum
  • zongedroogde tomaatjes
  • kuipje of pakje roomkaas

Stappenplan

Wrap 1
Stap 1: Smeer de wrap in met mayonaise

Stap 2: Verspreid daarna de boerenmetworst over de wrap. Laat wel wat ruimte over aan de randjes. Verspreid wat blaadjes sla, dunne plakjes komkommer en tomaat over de wrap.

Stap 3: Rollen, op plakjes snijden en smullen

Wrap 2
Stap 1:
meng 2 eetlepels mayonaise met de chilisaus en besmeer de wrap met het mengsel. Snijd met een dunschiller de wortel in reepjes en snijd de avocade in plakjes.

Stap 2: beleg de wrap met de kipfilet, verdeel de avocado en wortel. Voor een tropische versie vervang je de wortel door mango.

Stap 3: Rollen, snijden, smullen

Wrap 3
Stap 1: besmeer de wrap met filet americain, snijd het ei in stukjes, en bestrooi het geheel met peper en zout. Eventueel kun je nog een beetje gesnipperde ui of sjalot verdelen.

Stap 2: je raadt het al…

Wrap 4
Stap 1: Beleg de wrap met rauwe ham, plakjes mozzarella, tomaat en eventueel nog een blaadje basilicum.

Stap 2: het eindigt op smullen

Wrap 5
Stap 1: Besmeer de wrap met roomkaas. Verdeel hierover de fricandeau, zongedroogde tomaatjes en een blaadje sla.

 

 

 

Share this Post

About the Author

Charlot Veenstra