Van Vleeschwaar

Heb je last van een winterdepressie of zit je om een andere reden even niet zo lekker in je vel? Grote kans dat je dan geneigd bent naar comfortfood. Maar deze producten, die vaak rijk zijn aan suiker en vet, zorgen maar kort voor een positief gevoel. Wil je je langdurig blij voelen? Dan kun je beter voor andere voedingsmiddelen kiezen. Bepaalde voedingsstoffen dragen namelijk écht bij aan een zonnig humeur.

Een stof die helpt bij het verminderen van stemmingswisselingen, is vitamine B. Foliumzuur en B12 werken samen en produceren S-adenosylmethionine, een verbinding die onder meer betrokken is bij de regulatie van je stemming. Er zijn maar liefst acht verschillende soorten B-vitaminen. Je vindt deze dan ook terug in een breed assortiment aan producten. B12 zit bijvoorbeeld alleen in dierlijke producten zoals melkproducten, vleeswaren, vis en eieren. B6 vind je daarnaast ook in graanproducten, aardappelen en peulvruchten.

Bronvermelding foto

Wil je hier meer over weten, lees dan het volledige artikel: https://www.margriet.nl/fitengezond/psyche/voeding-invloed-positief-humeur/