Van Vleeschwaar

De zomervakantie komt er weer aan. Tijdens de vakantie gaan we er vaak dagjes op uit. Een dagje strand, een dagje dierentuin of een dagje varen. Maar welke vleeswaren kunnen we op zomerse dagen het beste meenemen als lunch? Hieronder geven wij antwoord op deze vraag!

Sommige vleeswaren kun je beter niet meenemen op brood als dit een paar uur ongekoeld blijft. We hebben het dan met name over rauwe vleeswaren als filet american en ossenworst. Rauwe vleeswaren zijn namelijk vleeswaren die sneller bederven. In de koelkast groeien micro-organismen zoals schimmels en bacteriën niet zo snel, waardoor je deze producten langer goed kunt houden.

Een zacht bolletje achterham, een pistoletje met gebraden gehakt of een kaiserbroodje met zeeuws spek kun je bijvoorbeeld prima meenemen voor onderweg. Andere vleeswaren die geschikt zijn om mee te nemen zijn bijvoorbeeld cervelaat, chorizo, boterhamworst, palingworst, corned beef en zure zult. Toch moet je er altijd wel rekening mee blijven houden dat ook deze vleeswaren niet de hele dag buiten de koelkast kunnen liggen. Eet de broodjes met vleeswaren dan ook altijd als eerste op. 

Heb je thuis een koelbox? Dan is het altijd nog de beste optie om deze mee te nemen. Leg er een paar koelelementen in en pak de broodjes goed in met zilverfolie of in zakjes. Zo voorkom je dat het brood nat wordt van de koelelementen. In een koelbox houd je de vleeswaren langer goed, waardoor je er langer van kunt genieten!

Op zoek naar meer inspiratie en tips omtrent vleeswaren? Neem dan eens een kijkje op deze pagina.