Van Vleeschwaar

Nederlandse vlees- en vleeswarenbedrijven zijn volop in de weer om ondanks de corona-maatregelen consumenten in binnen- en buitenland te blijven bedienen. De afgelopen dagen zijn hiervoor de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen.

vleeswaren corona
De leden van de VNV werken al volgens strenge HACCP normen. Dit houdt onder andere in dat alle werknemers zeer regelmatig hun handen moeten wassen en messen en machines standaard na gebruik gereinigd worden. Sinds de corona-uitbraak volgen zij tevens de richtlijnen van het RIVM op en zijn de hygiëneprotocollen voor eigen werknemers, uitzendkrachten en bezoekers nog verder aangescherpt. Het primaire doel hiervan is om te voorkomen dat de eigen werknemers ziek worden.

“Wij zijn een vitale sector voor de voedselvoorziening en continuïteit van de levering van vlees- en vleeswaren aan onze klanten (supermarkten, voedingsmiddelenbedrijven, instellingen en slagers in binnen en buitenland) is onze eerste prioriteit. Onze werknemers spelen daar een belangrijke rol in en hun welzijn staat voor ons dan ook voorop. Daarnaast willen we door deze voorzorgsmaatregelen verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk voorkomen en de verwerking van aanvoer vanuit de Nederlandse veehouderij veilig te stellen. Het is immers ook van groot belang dat deze aanvoer ongestoord kan doorgaan en we niet geconfronteerd worden met een onregelmatig patroon in de vraag, waardoor mogelijk dierenwelzijnsproblemen bij de veehouder kunnen ontstaan”, aldus de VNV.

Lees HIER het volledige artikel.