Van Vleeschwaar

Gezond en gevarieerd eten blijft voor de meeste mensen lastig.  Zo horen vleeswaren wel degelijk bij een gezond, uitgebalanceerd dieet. Probeer voor de lunch eens te variëren met vleeswaren op brood.

De meeste mensen krijgen ongeveer de juiste hoeveelheid eiwitten uit hun voeding, maar ze kunnen beter kiezen voor slankere opties en meer variatie in hun menu’s. Meer variatie toevoegen betekent niet dat je gemak opoffert. Hoewel bereid vlees zoals vleeswaren soms een doelwit zijn van critici, bevestigen talloze onderzoeken dat ze deel kunnen uitmaken van een gezond, uitgebalanceerd dieet. Bereide rundvleesproducten bieden een handige bron van eiwitten, vitamines en mineralen. Omdat het meeste bereide vlees voorgekookt is, bieden ze je gemakkelijke, directe toegang tot de nutriëntendichtheid in vlees.

De bereide vleescategorie is divers en biedt keuzes om aan voedingsbehoeften, smaken, budgetten en persoonlijke voorkeuren te voldoen. Veel producten zijn beschikbaar, waaronder producten met een laag natriumgehalte, producten met een laag vetgehalte, biologische opties en meer. Lees vooral HIER het hele artikel met meer handige tips.

Rosbief en Rucola Sandwich
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Porties: 2

1 eetlepel magere mayonaise
2 theelepels mierikswortel
4 sneetjes volkoren brood
4 plakjes tomaat
4 gram mager rosbief, dun gesneden
1 handje rucola of andere sla

Verspreid mayonaise en mierikswortel gelijkmatig over twee sneetjes brood. Leg tomaat, rosbief en rucola op de mayonaise en mierikswortel. Leg de resterende sneetjes brood bovenop. EET SMAKELIJK!

Bronvermelding tekst en afbeelding: https://women-online.nl/3-stappen-gezonder-broodje/