Van Vleeschwaar

Vleeswaren blijven onverminderd belangrijk in een gezond dieet. Lees hier waarom.

vleeswaren-gezond-2017

Vleeswaren komen de laatste tijd niet altijd even goed in het nieuws. Toch is een bescheiden consumptie van vleeswaren aanbevelenswaardig, volgens zowel het Voedingscentrum, het IARC,  de Gezondheidsraad en tal van voedingsdeskundigen en diëtisten. Ook Minister Schippers heeft dit nog eens bevestigd.

Vleeswaren bevatten namelijk nog steeds veel belangrijke voedingsstoffen, zoals eiwitten, vitaminen en ijzer. Deze voedingsstoffen zijn moeilijker uit andere producten te halen. Ook werkt de vleeswarenindustrie aan een betere samenstelling van vleeswaren.  Er wordt bijvoorbeeld selectiever gekeken naar een verantwoord gebruik van hulpstoffen. Ook wordt er meegewerkt aan een groot EU-onderzoek om toegevoegde stoffen te vervangen door gezonde extracten van groente en fruit!

Oftewel, een goede stap vooruit voor de consument en de vleeswarenindustrie!