Van Charlot Veenstra

Daar waar vleeswaren voor de lunch regelmatig vervangen worden voor een salade of een soepje, worden vleeswaren tegelijkertijd ook weer meer ingezet als borrelhapje of tapas. Grote borrelplanken, denk aan de charcuterie, maakt een ware opmars en het belang van aantrekkelijke schappen in de supermarkt neemt toe.

vleeswaar vleeswarenDIRK scoort

In opdracht van Stegeman, heeft GfK opnieuw de vleeswarenafdeling van de Nederlandse supers in kaart gebracht. Nettorama krijgt de hoogste waardering voor het versmeubel en Dirk pakt de hoogste score voor de wandkoeling in vleeswaren.

 

Wandkoeling vs Versmeubel

Wat is het verschil tussen vleeswaren in de wandkoeling en vleeswaren in een versmeubel? De productverschillen zitten vooral in de verpakkingen. Zo vind je in de wandkoeling dikkere, zuurstofarme verpakkingen en in versmeubels veelal dunnere folieverpakkingen en producten met een kortere houdbaarheidsdatum. 

 

Kwaliteit, versbeleving & netheid van de afdeling

Het rapport laat verder een grote verandering zien: de totaalscore. Omdat niet alle retailers een versafdeling hebben, is het niet eerlijk om de wand en versafdeling te vergelijken en worden de scores dan ook gescheiden gepresenteerd. Overall waren voor de beoordelingen (volgens de consument) de volgende drie pijlers van belang: kwaliteit, versbeleving en netheid van de afdeling. Op deze drie aspecten pakte Dirk van den Broek iedere keer de top drie.