Van Vleeschwaar

Laat ruim 12.000 medewerkers in Nederlandse slachterijen zo snel mogelijk testen op corona. Dat wil de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV), de organisatie die opkomt voor de belangen van de werkgevers in deze sector.

“Tot nu toe is de situatie in de Nederlandse slachthuizen onder controle, we hebben al flink wat maatregelen genomen. Het aantal geregistreerde besmettingen valt mee, geen enkel bedrijf moest de deuren sluiten. Maar wij lezen ook de berichten over het hoge aantal besmettingen in slachterijen in de VS en Duitsland. Onze werknemers hebben daar vragen over. Ze willen weten of ze nog veilig kunnen werken. Niet meer dan terecht, vandaar dat we meer zekerheid willen hebben of mensen wel of niet het virus bij zich dragen’’, zegt Richard van der Kruijk, algemeen secretaris van de COV. 

Lees HIER het artikel dat AD.nl heeft gepubliceerd.

NB: Vanuit de COV is hier meteen op gereageerd:

In het AD van 13 mei wordt de indruk gewekt dat de COV van mening is dat alle 12.000 medewerkers in de vleessector moeten worden getest op corona. Dat is niet het standpunt van de COV en ook niet zo verwoord. Ons standpunt is dat voor medewerkers die de verschijnselen (denken te) hebben de mogelijkheid zou moeten bestaan om direct (en, gezien het maatschappelijke belang van de sector zo mogelijk met voorrang) getest te worden. Dat kan in beginsel via de bedrijfsarts bij de GGD gebeuren.