Van Vleeschwaar

Probeer eens het recept van Marcus Huibers van de Volkskrant! Een vrolijke groentestamppot met kaas en ontbijtspek, hoofdgerecht voor 4 tot 6 personen.

Foto Marcus Huibers

INGREDIËNTEN:
1,4 kg kruimige aardappelen, geschild
2 paddenstoelbouillonblokjes
300 g wortelen, in stukken
200 g ui, gesneden
200 g boerenkool
200 g prei, in halve ringen
100 ml slagroom
100 g oude kaas, in kleine stukjes
200 g ontbijtspek (beleg), in plakjes

Doe de aardappelen in een ruime pan met zoveel water dat ze onderstaan. Voeg de bouillonblokjes toe, de wortelen, ui, boerenkool en prei (in die volgorde). Kook in ongeveer 30 minuten gaar, en giet af. Stamp de puree met de slagroom tot stamp, en proef op zout en peper. Meng de kaas erdoor en stort het geheel in een diepe ovenschaal. Beleg de bovenkant met het spek. Bak 30 minuten in een oven op 185 graden, totdat het spek goudbruin en knapperig is. Serveer met fijngesnipperde sjalot, zoetzure augurkblokjes en worcestershiresaus.

Lees hier het volledige artikel: volkskrant.nl