Van Vleeschwaar

Duurzaamheid wordt voor steeds meer mensen belangrijk. Maar wat eet je als je duurzaam wilt eten? Is yoghurt beter dan melk? En zijn insecten het vlees van de toekomst? Vul via deze LINK de quiz in en kom erachter hoe goed jouw kennis van duurzaam eten en drinken is. Ben je dan ook meteen benieuwd naar de uitgebreide antwoorden? Je ontdekt ze HIER!

Alvast een tipje van de sluier?

Je kunt beter kaas op je brood eten dan vlees(waren).
FABEL. De milieubelasting van kaas is weliswaar lager dan die van rundvlees (zoals rosbief), maar een stuk hoger dan die van kip(filet) of varkensvlees zoals worst, fricandeau of paté. Voor 1 kg kaas is namelijk 10 liter melk nodig en melkkoeien gebruiken heel veel land en eiwitrijk, plantaardig voer. Op je brood kun je beter kiezen voor bonenspreads zoals hummus, andere plantaardige spreads of groentesalades, pindakaas of andere notenpasta, plantaardige  ‘vleeswaren’ of eieren/eiersalade. En met mate vis met een duurzaamheidskeurmerk (MSC/ASC/biologisch).

Bronvermelding artikel: https://deliciousmagazine.nl/2019/03/15/spoiler-alert-de-uitgebreide-antwoorden-van-de-duurzaamheidsquiz/