Goed nieuws, het gaat de goede kant op met de algemene zoutreductie. Ook in vleeswaren zit aanzienlijk minder zout!
Opzouten!
Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) is verrast door de uitkomst van het jaarlijkse urineonderzoek. Hieruit blijkt dat de natrium (zout) inname is gedaald. Het zoutgehalte in levensmiddelen is gedaald met 6,8%.
Vooral minder zout in Nederlandse vleeswaren.
Vooral het zoutgehalte in Nederlandse vleeswaren is flink omlaag gegaan. De gemiddelde hoeveelheid zout in vleeswaren is in twee jaar met iets meer dan 20% gedaald.
Vleeswaren zijn goed voor zo’n 12% van de dagelijkse zoutinname. De daling van het zoutgehalte in Nederlandse vleeswaren draagt dus heel sterk bij aan aan de verminderde zoutinname van de Nederlandse consument.
Op dit moment wordt ook gewerkt aan het reduceren van zout in vleesproducten zoals cordon bleu of braadworst. Zo maken we het aanbod in supermarkten steeds een stukje gezonder!