Van Vleeschwaar

In onze rubriek ‘Of je Worst lust’ voelen we elke maand een liefhebber van smaeck aan zijn of haar tand over hun visie op vleeswaren en hun favoriete gerechten.

Vleeschwaar Of je worst lust interview Nick Swinkels Restaurant Staets Amsterdam Soul Food Concepts

Soul food

Rick Swinkels is chef en eigenaar van restaurant Staets en Soul Food Concepts (bekend van o.a. het Food Soul Festival en foodtruck ‘de Filostoof’). Reden genoeg om hem wat vragen te stellen over zijn lievelingsgerechten en -vleeswaren!

Waar kunnen we jou ‘s nachts voor wakker maken?
De kakelverse Gyoza van Fou Fow Ramen (Elandsgracht Amsterdam).

Wij pleiten er bij Vleeschwaar voor om vleeswaren meer van het brood op het bord te krijgen. In verschillende gerechten bijvoorbeeld. Probeer je hier zelf ook meer mee te spelen?
Ja! Bij Staets Amsterdam werken we regelmatig met bijvoorbeeld spek/varken. Erg veelzijdig! Op dit moment serveren 36 uur gegaard buikspek als een van onze voorgerechten, echt een fantastisch product.
Daarnaast serveren we tijdens de lunch regelmatig andere vleeswaren zoals mortadella, ossenworst en steak preparé (op Frans desem brood).

Vleeschwaar Of je worst lust interview Nick Swinkels Restaurant Staets Amsterdam Soul Food Concepts croissant

Je organiseert het Food Soul festival, merk je een ook een trend verschuiving in de verschillende food trucks? Of is hier nog markt voor?

Er is altijd ruimte voor kwaliteit! Wanneer je met passie een product maakt waar je 100% achter staat en het concept klopt is er altijd markt voor.

Vleeschwaar Of je worst lust interview Nick Swinkels Restaurant Staets Amsterdam Soul Food Concepts gerecht

Wat is je favoriete vleeschwaar?
Mortadella van Baambrugse big: die moet je echt geproefd hebben!

Share this Post