Van Vleeschwaar

Snack met koolhydraten en eiwitten

Heb je trek voor het slapen gaan? Je kunt dan het beste kiezen voor een snack met vetten als koolhydraten en eiwitten. Dit zorgt voor een verzadigd gevoel tijdens de nacht, maar helpt ook je bloedsuikerspiegel stabiel te houden. Daarnaast zou het helpen om goed in slaap te vallen. Dit komt omdat koolhydraten helpen bij het transport van bepaalde stoffen die in het lichaam worden omgezet naar neurotransmitters die je slaap reguleren. Door een snack te nemen die rijk is aan vetten, zou je slaapkwaliteit beter zijn.

 

Er zijn dus genoeg lekkere en gezonde snacks die je ‘s avonds prima kan eten.

  • Een handje besjes met amandelen of walnoten: amandelen zijn rijk aan magnesium en melatonine, wat je helpt om te kalmeren en beter te slapen.
  • Banaan of 2 dadels met een lik pindakaas: banaan en dadels zijn niet alleen goed om te eten voor het sporten, maar ook vlak voor het slapengaan. Dat komt omdat de fruitsoorten rijk zijn aan magnesium. Ook is pindakaas rijk aan tryptofaan, wat rustgevend werkt op de hersenen.
  • Volkoren crackers met kalkoen (of kipfilet) of pindakaas: ook vleeswaren als kalkoen en kip helpen je aan een betere nachtrust. Dit komt omdat het tryptofaan bevat, wat helpt om melatonine aan te maken in je lichaam.

Verteren

Probeer het liefst twee tot drie uur voor het slapen gaan één van bovenstaande snacks te nemen. Hierdoor krijgt je lichaam nog de kans om het voedsel te verteren. Als je vlak voor het naar bed gaan nog eet, is je lichaam nog druk bezig met het verteringsproces, wat invloed heeft op je slaapkwaliteit.

Ben je op zoek naar recepten met kip- en/of kalkoen filet, bekijk dan snel onze RECEPTEN.

Bronvermelding: HIER