Zo lang zijn geopende vleeswaren houdbaar, mits je de verpakking weer goed dichtmaakt of het in een gesloten bakje bewaard:
- Gezouten vleeswaren zoals rookvlees en ontbijtspek bewaar je ongeveer één week in de koelkast.
- Gekookte vleeswaren zoals kipfilet, leverworst en gebraden gehakt blijven ongeveer 4 dagen goed.
- Fricandeau en rosbief zijn minder lang houdbaar, zo’n 2 dagen na openen.
- Filet Americain: pas hiermee op, dit kun je het beste op dezelfde dag nog consumeren.
Nog langer bewaren? Je kan de meeste vleeswaren ook invriezen.
Zien, voelen, ruiken: zo check je of je vleeswaren nog houdbaar zijn
Twijfel je? Vleeswaren die niet meer goed zijn kan je herkennen aan een of meer van deze dingen:
Twijfel je? Vleeswaren die niet meer goed zijn kan je herkennen aan een of meer van deze dingen:
- De vleeswaren ruiken niet goed, het heeft bijvoorbeeld een afwijkende of zure geur
- De kleur is grauw of de vleeswaren zien er raar uit
- Het voelt plakkerig aan
Je geopende vleeswaren houdbaar houden? Lees hier hoe je het beste je vleeswaren kan bewaren